nathanielfmweeks went to 0 concert

 
Na co se zaměřit při výběru dobrého účetního

O všechny vaše daňové záležitosti se může postarat účetní. Postará se také o zastupování auditorů, připraví daně z příjmu a povede účetnictví. Dobrý účetní je aktivum, které zvládne všechny vaše finanční záležitosti . Najít skvělého účetního pro živnostníky nebo majitele malých firem však není snadné. Zde je 7 tipů, jak najít účetního, který pomůže vaší firmě růst.

1. Co potřebujete?

Nejprve byste měli pochopit potřebu účetního. Vyberte si účetního, který splní vaše obchodní potřeby. Každý je autoritou ve své vlastní oblasti. Najměte si méně zkušeného účetní, pokud vše, co chcete, je někdo, kdo připraví váš měsíční finanční výkaz. Najměte si odborníka, který vám pomůže s daněmi z příjmu a daňovým plánováním. CPA nebo certifikovaní veřejní účetní jsou dobré pro pokročilejší účetnictví. Zda přejete zdroj článku na účetnictví praha, podívat se na tento web.

Je důležité si uvědomit, že najmutí těch nejlepších bude stát víc. Jako start-up nebo freelancer možná nemáte rozpočet na ty nejdražší služby . Před najmutím účetního si stanovte svůj rozpočet a priority.

2. Znáte své zkušenosti

Zeptejte se jich na jejich zkušenosti, než najmete účetního. Nedívejte se jen na čísla. Můžete na tom být lépe s někým, kdo má 5 let zkušeností s prací ve vašem oboru, než s někým jiným, kdo má 10 let. Také mějte na paměti že účetní pracují s různými klienty a během toho se dozvídají o specifických potřebách vašeho podnikání.

Najmout někoho, kdo pracoval v podobných oborech. Toto rozhodnutí je velmi přínosné pro růst vaší firmy.

3. Žádat doporučení

Nejlepší způsob, jak najít účetního, je prostřednictvím doporučení a doporučení. Pokud vlastníte malou firmu, je velká šance, že znáte další lidi kteří mají podobné zájmy. Zeptejte se svých přátel nebo obchodního partnera, koho používají ke správě svých účtů. Zkušenosti účetního získáte tak, že se zeptáte lidí, které osobně znáte. Můžete s jistotou investovat do člověka, který obdržel pozitivní zpětnou vazbu.

4. Porovnat ceny

Každá situace je jiná, pokud jde o poplatky. Každý účetní a účetní firma má svůj vlastní způsob diktování poplatků. Někteří účetní účtují měsíční sazby, které zahrnují všechny poplatky. Ostatní účtují samostatně za obchodní a osobní daně. Toto je něco, co byste měli probrat s potenciálními zaměstnanci, než učiníte konečné rozhodnutí.

Měli byste také porovnat poplatky 3–4 účetních a pak najít toho, kdo je rozumný. Nezapomeňte vyjednávat s účetními a ujistěte se, že najmutí konkrétní osoby je v rámci vašeho rozpočtu. Poplatky osoby jsou do značné míry určeny jejími zkušenostmi a kvalifikací.

5. Zkontrolujte jejich platformu sociálních médií

Sociální média jsou nejlepším místem, kde se o někom dozvědět více. Většina lidí je aktivních na sociálních sítích. LinkedIn je velmi užitečný, protože potřebujete znát pouze jejich profesní zázemí.

Prohlédněte si jejich profil. Pokud je stále aktivní, můžete to vidět. Zkuste zjistit, zda klienti mají doporučil je pro jejich vynikající služby. Na sociálních sítích můžete zkontrolovat následující věci: spojení, služby, doporučení od klientů, zkušenosti a kvalifikace.

6. Znalosti o softwaru a technologii

Zeptejte se svého účetního na jeho znalosti technologie a softwaru. Požádejte účetního o doporučení softwaru, která jsou přizpůsobena vaší práci, pokud jste vlastníkem malého podniku nebo nezávislým pracovníkem. Využijte jejich odborných znalostí a získejte slevy na software. Také se ujistěte, že účetní zná nejnovější software a technologie.

7. Frekvence hlášení

Komunikace je nezbytná pro každé podnikání. Promluvte si se svým (účetní) o úrovni komunikace, kterou očekávají. Častá komunikace pro vás bude užitečná. Nejlepší je mít všechny tyto problémy vyřešené předem, aby vám v budoucnu nezpůsobovaly žádné problémy. Vyberte si účetního, který je ochotný splnit vaše požadavky.

Spodní řádek

Nikdy nevybírejte CPA náhodně. Proveďte průzkum a buďte selektivní. Pohovorte s alespoň 3–4 kandidáty a porovnejte je. Vaše podnikání dosáhne nových výšin s pomocí dobrého účetního konzultanta. Vyberte si certifikovanou účetní firmu Firma, která vám poskytne cenné rady a pomoc.