jayleenmpwhitehead went to 0 concert

 
Recept na guláš: Udělejte hovězí guláš v 8 krocích

Guláš lze popsat jako českou klasickou polévku nebo guláš. Guláš, což znamená pastýř, je název, který odkazuje na jídlo, které připravovali honáci ve středověku. Protože masa bylo v té době málo, čeští honáci používali k přípravě tohoto jídla všechny části zvířat.

Guláš se připravoval z mnoha různých druhů masa v minulosti. Tento lahodný pokrm byl vyroben z papriky a různých koření. Rajčata nebyla součástí původního receptu na guláš. Ve 20. století však bylo zahrnuto rajče. Guláš lze připravit i s telecím, hovězím nebo skopovým. Guláš je jedním z nejoblíbenějších jídel ve střední a východní Evropě. Tento článek vám ukáže, jak vyrobit český guláš z masa a smetany. Cooking County vás naučí, jak to udělat. If you would like to discover details about beef goulash, you have to check it out here at https://www.hovezigulas.eu site.

Recept na guláš

Krok 1

Nejprve si jednu cibuli rozkrojte napůl. Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Jakmile se olej zahřeje, rozehřejte olej a orestujte nakrájené. Na oleji zpěníme nakrájenou?cibuli.

Krok dva

V této fázi omyjte a okapejte maso, a když voda odkape, nakrájejte maso nožem na kousky. Jakmile je maso nakrájené, dejte ho do hrnce s cibulí. Cibuli vařte několik minut, dokud nezezlátne.

Krok 3

Dále oloupejte a rozdrťte dva stroužky česneku sekáčkem. Na pánvi orestujte maso a cibuli. Maso můžete dochutit solí, pepřem a listem Bo. Smíchejte je se 2 lžícemi rajčatového protlaku, dokud se dobře nespojí.

Čtvrtý krok

Přilijte jednu sklenici vody k masu v hrnci. Zvyšte teplotu, dokud voda v hrnci nedosáhne bodu varu. Snižte teplotu, pánev přikryjte a nechte maso dopéct.

Krok pátý

Umyjte 200 g rajčat, jednu bramboru a jednu papriku ve vodě. Pak vezměte slupku z rajčat a brambor a nakrájejte je spolu s paprikou.

V samostatné pánvi rozehřejte olej a orestujte rajče, brambory a nakrájenou papriku.

Šestý krok

Opečená rajčata, brambory a papriky smíchejte s masem, dokud nebude napůl uvařené.

Sedmý krok

Do velkého hrnce dejte olej a rozehřejte ho. Do oleje přidejte mouku a orestujte ji. Potom přidejte k mouce jeden hrnek vody a míchejte, dokud nebude jednotná a mouka nebude tvořit hrudky. Mouku přidejte do hrnce s masem, brambory, rajčata a papriky. Nechte jídlo na středním plameni vařit ještě několik hodin.

Krok osmý

Jakmile bude jídlo uvařeno k vaší spokojenosti, vypněte veškeré teplo a odstraňte všechny Bo odchází z guláše.

Jak guláš podáváte?

Jakmile guláš vychladne, přendejte jej do servírovací mísy a podávejte spolu s chlebem nebo rýží.

Důležité body, které je třeba pamatovat při přípravě guláše

Na vaření masa můžete použít masový extrakt, aby lépe chutnalo.

Jako možnost lze přidat papriku a mrkev. Někteří lidé dávají přednost mrkvi před paprikou.

Nejlepší je nakrájet maso a zeleninu na stejnou velikost, aby se daly vařit efektivněji.

Nezapomeňte se s námi o tento recept podělit. Nebojte se zeptat na jakékoli otázky týkající se guláše.