mateomphurley went to 0 concert

 
Jak používat cizojazycný slovník k rychlejšímu ucení a zlepšení svého stylu

Slovník používá mnoho lidí, bez ohledu na to, zda je používali k vyhledávání neznámých slov ve svém materském jazyce nebo k prekladu do jiného jazyka. jazyk. Ale jako každý nástroj mají slovníky potenciál zpusobit více škody než užitku, pokud nejsou používány správne. Podívejme se nyní na bežné slovníky a na to, jak mohou být nejlépe využít pri studiu.

Dvojjazycné slovníky

Úroven: Zacátecník-Pokrocilý

Použití: Vyhledání prekladu slovní zásoby

Dvojjazycný slovník poskytuje prímé preklady ze dvou jazyku. Dvojjazycný slovník je nezbytným nástrojem pro každého, kdo se chce ucit jazyky.

Toto jsou klícová slova, která je treba hledat v dvojjazycném slovníku.

Preklad slova ve vašem rodném jazyce

Správný pravopis a výslovnost

gramatické informace slova

registr (nebo úroven formálnosti) slova

príklady vet a výrazu

Kdy použít dvojjazycný slovník

Brzy vás omrzí používat slovník, abyste našli každé slovo, které slyšíte nebo vidíte, a nebude vás bavit ucit se jazyk. Efektivní samouci jazyka si peclive vybírají, která slova mají vyhledat, a ve správný cas to udelat. Jednou skutecne potrebuji celý clánek informace slova, podívat se na tento web.

Meli byste pokracovat ve ctení vety, dokud nepochopíte význam cizí slova. Pokud si stále nejste jisti významem slova, pokracujte ve ctení, dokud se konec.

Meli byste také poslouchat, co recník ríká dále, když ve tríde nebo prezentaci uslyšíte neco nového. V dalším prohlášení mluvcího mužete najít více kontextu a jasnosti . Pokud se slovo zdá duležité, rychle si ho zapište a pozdeji se zeptejte svého ucitele nebo spolužáka.

Je to také skvelý nástroj pro nalezení správného slova ve vašem cílovém jazyce. Rekneme, že chcete zjistit, jak se italsky rekne 'jumper'.

Tipy pro používání jednojazycného slovníku

Mužete najít slovník urcený pro samouky

Existují dva typy jednojazycných slovníku. Jedna je pro rodilé mluvcí, druhá je pro studenty cizích jazyku. Ta druhá bude obsahovat jednodušší definice a v prípade asijských jazyku furigana/pinyin byste se meli pokusit je získat, pokud je to možné.

Zacnete psaním jednoduchých slov na jazyku

Pro ??snadná slova, která jste si možná dávno zapamatovali, ale nyní si je nepamatujete, použijte pro zacátek jednojazycné slovníky. Osobní slovník slovní zásoby je skvelý nápad. Je dobré zapsat si obtížná slova nebo pojmy, které nerozumím. Pomuže vám to lépe si je zapamatovat a snáze si je zapsat.

Jednojazycné slovníky jsou nejlepší zpusob, jak najít správnou definici

Jako zacátecníkovi se doporucuje používat jednojazycné a dvojjazycné slovníky. Jak jsme probrali výše, je velmi bežné, že jedno slovo má v jazyce, který se ucíte, více definic.

Skvelý zpusob, jak zjistit, který z dostupných prekladu vyhovuje vašim potrebám, je vyhledat si je v jednojazycném slovníku a prostudovat si podrobné popisy.

Používejte dvojjazycné vzorové vety s jednojazycnými definicemi

Jednojazycný slovník vám pomuže cítit se pohodlneji. Je však duležité i nadále používat dvojjazycné príkladové vety, které vám pomohou pri ucení. Mužete je považovat za tréninková kolecka, která vám pomohou získat sebeduveru, kterou potrebujete, abyste mohli jít dál.