Artists

Location

Swing Roxx, BorÃ¥s SE 

Date

October 3, 2008

Pictures

Comments

Recension:

Det är kul att en ny aktör har börjat arrangera hårdrockskvällar i min hemstad Borås men det är trist att folket inte fattar att uppskatta ett sådant tilltag. Det är nämligen löjligt lite folk i nattklubben Swings lokaler denna höstruskiga fredag och vi är nog som mest ett fyrtiotal inne samtidigt i rummet där scenen byggts upp. Ett rum som säkert tar ett par hundra personer om man bara vill. Detta avspeglar sig naturligtvis på bandens framträdanden som är allt annat än inspirerade. Men dom ska ha en eloge för båda banden är proffsiga och ger, kanske inte järnet, men i alla fall tillräckligt för att inte verka uttråkade och förstöra för oss som faktiskt tagit oss dit och betalat inträde.

Som uppvärmare denna kväll var Slug inbokade och dom gjorde ett habilt jobb. Deras märkliga blandning av Entombed, Pantera och metalcore svänger riktigt bra emellanåt och inbjöd till både välhängt headbangande och elakt knytnävsviftande för den som önskade det. Det som saknades var väl det gamla vanlig att tillräckligt bra låtar inte finns på repertoaren än. Det vi hörde var absolut inte fy skam men en "Walk" eller en "Roots Bloody Roots" (Pantera respektive Sepulturas klassiker) hade ju inte suttit helt fel och förmodligen flyttat bandet ett par pinnhål upp på karriärsstegen. Rent visuellt var bandet en lite smålustig historia med en Rob Zombie-liknande gitarrist och en liten metalcoresångare som såg allmänt uppkäftig ut.
Slug har absolut framtiden för sig och jag skall definitivt hålla ett öga på bandets framfart.

Huvudband denna afton var tunga metalkonstellationen M.A.N. från grannstaden Göteborg och jag tyckte faktiskt synd om bandet. Man såg hur den evigt kämpande Tony Jelencovich (ex-Transport League, B-Thong, Mnemic) led av att ha lagt ner så mycket tid på sin musik genom åren och så får han inte mer gehör än ett par spridda applåder från den skrala skaran. Men han är proffsig den god Tony och kämpar på och vill visa oss som är där att hans nya band M.A.N. är värda mer än en publik på trettio personer. Och jag håller med honom. Nya given "Peacenemy" är måhända inte hundraprocentig men deras blandning av Korn, Static-X, Fear Factory och Mudwayne är riktigt lovande och i en fullsatt konsertlokal skulle förmodligen golvet ge vika av allt tokhoppande. Jag gillar definitivt det jag hör och när dom river av Sepulturas tidigare nämnda hit "Roots Bloody Roots" så är det väldigt bra. Men allt går förlorat, som sagt, på grund av att det inte finns någon publik.

Jag hoppas inte arrangören tappar suget då Boråsarna sviker när det bjuds på kvalitetsmetall för lokalen lämpar sig bra för lite mellanstora akter och det är skönt att slippa åka till Göteborg varje gång man vill gå på konsert. Nu tror jag i och för sig att trenden vänder redan nästa gång det skall ställas till med spelning då hemmasönerna i Evocation ställer sig på scen för dom drar alltid fulla hus i hemstaden. Tyvärr kommer jag själv svika den gången då One Man Army and the Undead Quartet och just M.A.N. står på Sticky Fingers scen samma kväll i Göteborg. Det ska bli kul att se Tony och grabbarna lira inför en hemmapublik som förmodligen vet att uppskatta deras musik, Boråsarna vet det i alla fall inte.

Betyg:

Slug 3/5
M.A.N. 3/5
added by Ulf Classon

Concert added by Ulf Classon
Average rating  : 

Attendees