Artists

Location

Belgian Rhythm & Blues Festival ( BRBF ), Peer BE 

Date

July 20, 2009

Pictures

Comments

Uit De Morgen:

Jukebox John knalt in Peer

22/07 Om en bij de 12.000 rockliefhebbers zagen op de vooravond van de nationale feestdag hoe CCR-legende John Fogerty triomfeerde in de Peerse bluestent. Tot ver voorbij rij honderd werd er uitzinnig meegedanst, en dan kan er maar één conclusie zijn: Fogerty knalde!

Soms zit de wereld niet eerlijk in elkaar. Jeff Beck moest zondagavond nog alles uit zijn gitaar pielen om te begeesteren. Daar slaagde de virtuoze gitarist met een jazzy concert overigens meesterlijk in. Hitmachine Fogerty daarentegen moest maandag maar zijn blik met historische hits open te trekken om de Peerse tent plat te doen gaan.

Julie
Het is dan ook niet iedereen gegeven: openen en eindigen met hits, en er onderweg nog rijkelijk mee rondstrooien ook. John Fogerty trapte maandagavond af met ?Up Around The Bend?, om meteen daarna met ?Green River? het gas helemaal in te drukken. De trein denderde voort met ?Commotion?, even later kippenvelmoment ?Who?ll Stop The Rain?, een woord voor woord meegezongen ?Midnight Special? en dan het - zeldzaam in de set - rustig kabbelende ?Joy Of My Life? dat Fogerty opdroeg aan zijn echtgenote Julie.

Screaming Jay
Na de zoveelste gitaarwissel - Fogerty wisselt sneller van gitaar dan van u weet wel - drukte Jukebox John gewoon door met te veel lekkers om op te sommen: ?Have You Ever Seen The Rain?, ?Born On The Bayou?, ?Bad Moon Rising?, ?Old Man Down The Road?, covers van onder meer Little Richard en Screamin? Jay Hawkins, om dan uiteindelijk voor een extatische massa af te ronden met ?Proud Mary?, het laatste van drie bisnummers.
Conclusie: John Fogerty kwam, zag en overwon. Een meer dan geslaagde afsluiter dus voor 25 jaar Blues Peer, met meer volk dan ooit. Overigens, nog één aardig weetje: als u meneer Fogerty op uw feestje wilt, dan kost u dat om en bij de 150.000 euro. Sparen maar!
added by Guillaume

Concert added by Guillaume
Average rating  : 

Attendees